30/08/2022 31/08/2022 Η εκλογή νέου βοηθού Επισκόπου στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, μια θέση που παραμένει κενή από τη στιγμή που εξελέγη Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ο κ. Πρόδρομος Ξενάκης, ο οποίος κατείχε τη θέση του Επισκόπου Κνωσού, θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στο Φανάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newshub.gr, τον Οκτώβριο θα γίνει η εκλογή νέου βοηθού Επισκόπου στην...
30 Αυγούστου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 - 15:13

Φανάρι: Μείζον θέμα συζήτησης η εκλογή νέου βοηθού Επισκόπου στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Διαδώστε:
Φανάρι: Μείζον θέμα συζήτησης η εκλογή νέου βοηθού Επισκόπου στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Η εκλογή νέου βοηθού Επισκόπου στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, μια θέση που παραμένει κενή από τη στιγμή που εξελέγη Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ο κ. Πρόδρομος Ξενάκης, ο οποίος κατείχε τη θέση του Επισκόπου Κνωσού, θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στο Φανάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newshub.gr, τον Οκτώβριο θα γίνει η εκλογή νέου βοηθού Επισκόπου στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης. Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος δεν έχει καταφέρει ακόμα να καταλήξει στο πρόσωπο που θα ήθελε να έχει κοντά του ως βοηθό επίσκοπο, με ονόματα που ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα να μην έχουν αυτή τη στιγμή μεγάλες πιθανότητες εκλογής.

Το θέμα αυτό αλλά και άλλα ανοικτά για την Εκκλησία της Κρήτης θα συζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος, κατά την επίσκεψη του στο Φανάρι την 1η Σεπτεμβρίου, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας φέρεται να έχει θέσει εδώ και καιρό κάποια ζητήματα στον Κρητικό Αρχιεπίσκοπο και όπως φαίνεται ήλθε η ώρα να δρομολογηθούν.

Πηγή: newshub.gr 
Κεντρική φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων