28/02/2023 28/02/2023 Ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός στο νομό Τραπεζούντας (ακόμα και το χειμώνα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που συχνά επικρατούν) χαρακτηρίζεται η Μονή της Παναγίας Σουμελά, ενώ θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα θρησκευτικού τουρισμού στην Τουρκία. Όμως τα τουρκικά σχέδια δεν μοιάζουν να σταματούν εδώ. Για πρώτη φορά η Παναγία Σουμελά –που βρίσκεται...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 - 13:39

Φωταγωγήθηκε η Παναγία Σουμελά στον Πόντο

Διαδώστε:
Φωταγωγήθηκε η Παναγία Σουμελά στον Πόντο

Ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός στο νομό Τραπεζούντας (ακόμα και το χειμώνα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που συχνά επικρατούν) χαρακτηρίζεται η Μονή της Παναγίας Σουμελά, ενώ θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα θρησκευτικού τουρισμού στην Τουρκία.

Όμως τα τουρκικά σχέδια δεν μοιάζουν να σταματούν εδώ. Για πρώτη φορά η Παναγία Σουμελά –που βρίσκεται στην προσωρινή λίστα της UNESCO με τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς– φωταγωγήθηκε, ενώ στο εσωτερικό συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών που χρονολογούνται από τον 12ο έως τον 19ο αιώνα.

Όπως αναφέρει το pontonews.gr, για την εγκατάσταση του φωτισμού, για την οποία χρειάστηκαν 8 μήνες, υποστήριξε ότι είναι αποτέλεσμα πολύ προσεκτικής και σχολαστικής δουλειάς από την τεχνική ομάδα του υπουργείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων