Επικαιρότητα
24 Νοεμβρίου, 2023

Γάζα: Σε ισχύ η τετραήμερη κατάπαυση του πυρός

Διαδώστε:

Τέθηκε σε ισχύ στις 07:00 η τετραήμερη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στον στρατό του Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, ώστε στις 16:00 το απόγευμα να πραγματοποιηθεί η απελευθέρωση των πρώτων 13 Ισραηλινών ομήρων της Χαμάς σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση αδιευκρίνιστου αριθμού Παλαιστινίων που είναι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές.

Συνολικά, προβλέπεται να αφεθούν ελεύθεροι 50 όμηροι και 150 παλαιστίνιοι κρατούμενοι-επίσης γυναίκες και παιδιά- κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός.

Παράλληλα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθουν στη Γάζα μέσω του περάσματος στη Ράφα, με στόχο μια κάποια ανακούφιση στο δράμα των 2.3 εκατ. αμάχων που έχουν υποφέρει εβδομάδες ισραηλινών βομβαρδισμών. Την ίδια ώρα με αγωνία περιμένουν και οι συγγενείς των ομήρων που φοβήθηκαν τα χειρότερα για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων τα οποία αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεση της Χαμάς.

Μόλις μερικά λεπτά αφότου τέθηκε σε ισχύ η ανακωχή τεσσάρων ημερών με τη Χαμάς ο ισραηλινός στρατός έθεσε σε λειτουργία σειρήνες προειδοποίησης των κατοίκων σε δυο χωριά κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής καμιά εκτόξευση ρουκετών από πλευράς μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στον θύλακο.

Παρ όλα αυτά, ομοβροντία ισραηλινών επιθέσεων εναντίον μεταξύ άλλων νοσοκομείων, σχολείων και καταυλισμών σημειώθηκε τη νύχτα καθώς επλήγησαν 300 στόχοι, στη Γάζα, αλλά και στη Δυτική Όχθη όπου σκοτώθηκε από πυρά ένας 12χρονος κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Ναμπλούς.

Διαδώστε: