20/05/2022 20/05/2022 Μόλις λίγες ημέρες πριν την πρώτη επίσημη εορτή του Αγίου Ευμενίου (23 Μαΐου 2022) από την Ορθόδοξη Εκκλησία, αν και στη συνείδηση των πιστών ήταν Άγιος ακόμα και όταν βρισκόταν εν ζωή, η 91χρονη ομογάλακτη «αδελφή» του μιλάει στο iraklionews.gr για την παιδική τους ζωή στην Εθιά Ηρακλείου Κρήτης και οι στενοί συγγενείς του για...
20 Μαΐου, 2022 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2022 - 15:33

Η 91χρονη ομογάλακτη αδελφή του Αγίου Ευμένιου μιλά για τον Άγιο της Εθιάς

Διαδώστε:
Η 91χρονη ομογάλακτη αδελφή του Αγίου Ευμένιου μιλά για τον Άγιο της Εθιάς

Μόλις λίγες ημέρες πριν την πρώτη επίσημη εορτή του Αγίου Ευμενίου (23 Μαΐου 2022) από την Ορθόδοξη Εκκλησία, αν και στη συνείδηση των πιστών ήταν Άγιος ακόμα και όταν βρισκόταν εν ζωή, η 91χρονη ομογάλακτη «αδελφή» του μιλάει στο iraklionews.gr για την παιδική τους ζωή στην Εθιά Ηρακλείου Κρήτης και οι στενοί συγγενείς του για τα θαύματά του και την αγάπη που απολάμβανε από τον απλό κόσμο. 

«Απ’ όντε γεννήθηκε ήτονε παιδί για την αγιοσύνη» θυμάται η κα Μαρία Κακουδάκη και τα μάτια της βουρκώνουν από συγκίνηση, καθώς η σκέψη της γυρίζει στα χρόνια που μεγάλωνε σε μια φτωχική γειτονιά μαζί με τον κατά κόσμον Κωνσταντίνο Σαριδάκη.

«Εκείνος γεννήθηκε 1η Ιανουαρίου 1931 και εγώ δύο μέρες αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου. Δέκα παιδιά γεννηθήκαμε εκείνη τη χρονιά στην Εθιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια. Τώρα απόμεινα μόνη, όλοι έχουν φύγει» αναφέρει ξεδιπλώνοντας το μακροσκελές κουβάρι της μνήμης της και, παρά τα 91 της χρόνια, θυμάται με λεπτομέρεια κάθε πτυχή της δύσκολης ζωή τους.

«Ο πατέρας του πέθανε όταν ο Κωνσταντίνος ήταν μωρό και η μάνα του ξενοδούλευε από τα χαράματα μέχρι τη νύκτα για να μεγαλώσει τα πέντε παιδιά της. Η μεγαλύτερη αδελφή του, η Ευγενία, τον έφερνε στη μάνα μου να τον θηλάζει. Έπινα πότε εγώ, πότε εκείνος και δόξα τω θεώ, με το λίγο γάλα της ανατραφήκαμε κι οι δυο. Μόνο που εκείνος, όπως μου είχε πει η μάνα μου, δεν έπιανε τη ρόγα να θηλάσει Τετάρτη και Παρασκευή. Της έκανε εντύπωση, αλλά όταν περάσανε τα χρόνια κατάλαβε». Για την κα Μαρία, ο μικρός Κωνσταντίνος ήταν αδελφός και έτσι κράτησαν τη σχέση τους μέχρις ότου ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον ομογάλακτό της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο iraklionews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων