23/09/2024 24/09/2024 Η Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΔΕΕ) εκφράζει τη βαθιά αλληλεγγύη της στις Εκκλησίες μέλη της και στις κοινότητες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η καταιγίδα Boris. Η καταιγίδα προκάλεσε σημαντικές απώλειες ζωών και καταστροφές σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας....
23 Σεπτεμβρίου, 2024 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2024 - 0:48

Η Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Εκκλησιών δήλωσε συμπαράσταση στους πλημμυροπαθείς της Κεντρικής Ευρώπης

Διαδώστε:
Η Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Εκκλησιών δήλωσε συμπαράσταση στους πλημμυροπαθείς της Κεντρικής Ευρώπης

Η Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΔΕΕ) εκφράζει τη βαθιά αλληλεγγύη της στις Εκκλησίες μέλη της και στις κοινότητες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η καταιγίδα Boris. Η καταιγίδα προκάλεσε σημαντικές απώλειες ζωών και καταστροφές σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕ, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕ Αιδεσιμότατος Frank-Dieter Fischbach μετέφεραν από κοινού τη θλίψη τους, δηλώνοντας: «Είμαστε συγκλονισμένοι από την απώλεια ζωών και την έκταση της καταστροφής».

«Εκ μέρους της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας και προσευχόμαστε για τους νέους, τις γυναίκες και τους άνδρες που επλήγησαν από αυτό το γεγονός».

Επίσης, εξήραν τις προσπάθειες των εκκλησιών, των διακονικών οργανώσεων, των κρατών και των ιδιωτών που προσέφεραν τη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης.

Οι πλημμύρες συμπίπτουν με την περίοδο που είναι αφιερωμένη στο Περιβάλλον, μια περίοδο που πολλές εκκλησίες τηρούν. «Καλούμαστε περισσότερο από ποτέ να αναγνωρίσουμε ότι η προστασία της Δημιουργίας και η δέσμευση κατά της κλιματικής αλλαγής αποτελούν προτεραιότητα αυτή την περίοδο», τόνισε η ηγεσία της ΔΕΕ.

Η ΔΕΕ συνεχίζει να προσφέρει προσευχές για τους πληγέντες, προσθέτοντας: «Ο Θεός φυλάει τις ψυχές όσων έχασαν τη ζωή τους, φέρνει παρηγοριά και ίαση στους τραυματίες και ενισχύει τις οικογένειες και τους φίλους που πλήγησαν από αυτή την τραγωδία».

Πηγή: CEC

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων