10/05/2020 10/05/2020 Στην πρόσφατή του συνέντευξή του, στο πρακτορείο Ορθοδοξία, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ Σεραφείμ αναφέρθηκε στους Αγίους που έχει αναδείξει η περιφέρεια την οποία ποιμαίνει τονίζοντας ότι “η Εκκλησία μας είναι μαρτυρική , έχει το μαρτύριο του αίματος και το μαρτύριο της συνειδήσεως”. Σε κάθε εποχή η Εκκλησία τόνισε, ζει και βιώνει αυτό το μαρτύριο είτε...
10 Μαΐου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2020 - 8:57

“Η Εκκλησία μας έχει το μαρτύριο το αίματος και της συνείδησης”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία μας έχει το μαρτύριο το αίματος και της συνείδησης”

Στην πρόσφατή του συνέντευξή του, στο πρακτορείο Ορθοδοξία, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ Σεραφείμ αναφέρθηκε στους Αγίους που έχει αναδείξει η περιφέρεια την οποία ποιμαίνει τονίζοντας ότι “η Εκκλησία μας είναι μαρτυρική , έχει το μαρτύριο του αίματος και το μαρτύριο της συνειδήσεως”.

Σε κάθε εποχή η Εκκλησία τόνισε, ζει και βιώνει αυτό το μαρτύριο είτε μέσα σε καιρό διωγμών, είτε μέσα σε καιρό ειρήνης.

Ο Σεβασμιώτατος  στο απόσπασμα αυτό  της συνέντευξής του, αναφέρθηκε και στους ντόπιους Αγίους αλλά και σε μεγάλες μορφές σύγχρονων Αγίων καθώς και  σε θαυμαστά γεγονότα που γνωρίζει ο ίδιος από την προσωπική σχέση που είχε μαζί τους.

Δείτε το απόσπασμα από τη συνέντευξη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων