Επικαιρότητα
16 Οκτωβρίου, 2024

Η εξομολόγηση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Στην διάρκεια της εκδηλώσεως με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Μητροπολίτη Πειραιώς π. Σεραφείμ στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο εξής θαυμαστό γεγονός:

«Πριν αρκετές δεκαετίες, όταν ήμουν διάκονος στην Παναγία Χρυσοσπηλιώτισσα στην Οδό Αιόλου πολλές φορές πήγαινα στις αγρυπνίες στην εκκλησία των τριών Ιεραρχών του Ιδρύματος Βαρυπομπιώτη στην οδό Μενάδρου όπου ιερέας ήταν ο μακαριστός π. Επιφάνειος Θεοδωρόπουλος. Αρκετές φορές ερχόταν να λειτουργήσει από την Πολυκλινική Αθηνών ο π. Πορφύριος (νυν Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης). Σε μια αγρυπνία λοιπόν μου λέει ο π. Πορφύριος:

Κοιτάξτε. Μην λειτουργείτε καλύτερα σήμερα!!!

Ορίστε? Γιατί?

Κοιτάξτε. Πηγαίνετε σπίτι σας, βάλτε μια μετάνοια στην μανούλα σας. Φιλήστε της το χέρι και μετά λειτουργήστε!!!

Τι είχε συμβεί? Την προηγούμενη ημέρα είχα μάθει ότι η μακαρίτισσα μητέρα μου είχε δωρίσει όλα της τα χρυσαφικά σε μια ανηψιά της μια που εγώ το μοναχοπαίδι της είχα ακολουθήσει την ιερωσύνη. Όταν το έμαθα ανθρωπίνως στεναχωρέθηκα και θύμωσα γιατί θεώρησα ότι με περιφρόνησε και κατά κάποιον τρόπο με αποκλήρωσε και το είπα στην μητέρα μου ότι με πείραξε πολύ η πράξη της!!!

Ο Άγιος όμως «είδε» το βάρος αυτό στην ψυχή μου χωρίς φυσικά να έχω πει τίποτα, γι’ αυτό και διακριτικά μου είπε να «απέχω» από την αγρυπνία!

Θαυμαστός Ο Θεός εν τοις Αγίοις αυτού.

Διαδώστε: