09/11/2020 09/11/2020 Με αφορμή τα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, σήμερα Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, που η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του, στην εκπομπή «Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» στον pemptousia.fm και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη μεταξύ 14.00-15.00 θα μιλήσουν για τον Άγιο η Α. Θειοτάτη Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´, ο...
09 Νοεμβρίου, 2020 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2020 - 16:28

«Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» για τον Άγιο Νεκτάριο

Διαδώστε:
«Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» για τον Άγιο Νεκτάριο

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, σήμερα Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, που η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του, στην εκπομπή «Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» στον pemptousia.fm και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη μεταξύ 14.00-15.00 θα μιλήσουν για τον Άγιο η Α. Θειοτάτη Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπας.

Συγκεκριμένα, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος θα μιλήσει στις 2 μ.μ. για το τι σημαίνει το γεγονός ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ζήτησε συγγνώμη στον Άγιο μετά από τόσες δεκαετίες από την εκδημία του. Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, έγινε από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας η αποκατάσταση του ονόματος του Αγίου Νεκταρίου. (Εβδομήντα επτά έτη μετά την κοίμησή του, 108 έτη μετά την αναχώρησή από την Αλεξάνδρεια και 37 έτη μετά την επίσημη αναγνώρισή του ως Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και εκδιωχθεί από το Πατρ. Αλεξανδρείας απεκατεστάθη δια ακυρώσεως και εξαφανίσεως της ποινής, η οποία του είχε επιβληθεί).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπας θα αναφερθεί στο δίτομο έργο του για τον Άγιο, το οποίο και συνέγραψε μετά από μεγάλη έρευνα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ θα μιλήσει για τη σπουδαιότητα του να υπάρχει ένα τόσο σημαντικό προσκύνημα στις μέρες μας στη Μητροπολιτική του Περιφέρεια (στην Αίγινα) και ποια είναι η πνευματική κληρονομιά του Αγίου στο νησί.

Επίσης, η γερόντισσα Τιμοθέη, ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, θα αναφερθεί στους καιρούς απιστίας που ζούμε, αλλά και στα θαύματα του Αγίου Νεκταρίου και τις μαρτυρίες των πιστών γι’ αυτά.

Νωρίτερα, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής Feelgood, Ειρήνη Σουγκανίδου, με αφορμή την αποκάλυψη της αφίσας της ταινίας «Man of God» (Ο άνθρωπος του Θεού), για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου θα μιλήσει για το background της ταινίας και το πώς αυτή θα κάνει το βίο του Αγίου Νεκταρίου γνωστό σε όλο τον κόσμο! 

Την εκπομπή μπορείτε να ακούσετε ζωντανά στις 2 μ.μ. εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων