26/07/2024 26/07/2024 Επίσημη επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες, Τρίτη 23, Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή και μέλη του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ) και τον Αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου. Ο Υφυπουργός, ως Πρόεδρος του ΚΕΔΑΚ, επισκέφθηκε το...
26 Ιουλίου, 2024 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2024 - 17:12

Η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στο Άγιον Όρος

Διαδώστε:
Η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στο Άγιον Όρος

Επίσημη επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες, Τρίτη 23, Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή και μέλη του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ) και τον Αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Ο Υφυπουργός, ως Πρόεδρος του ΚΕΔΑΚ, επισκέφθηκε το Πρωτάτο, όπου συζήτησε με τον Πρωτεπιστάτη και μέλη της Ιεράς Επιστασίας, καθώς και τις περισσότερες από τις Ιερές Μονές της Αθωνικής Πολιτείας, όπου είχε συνεργασία για έργα που αφορούν στις Μονές και υλοποιούνται από το ΚΕΔΑΚ, αλλά και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν το Άγιον Όρος.

Όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΔΑΚ θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, στις Καρυές, παρουσία εκπροσώπων των Ιερών Μονών.

Ο Υφυπουργός σημείωσε: «Το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το Άγιον Όρος είναι διαρκές και αδιάλειπτο. Ερχόμαστε ως προσκυνητές και, παράλληλα, προσπαθούμε να φανούμε χρήσιμοι για την επίλυση διαφόρων θεμάτων που αφορούν στην βελτίωση της λειτουργίας του Αγίου Όρους και των μοναχών. Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους και θέλουμε να συμβάλλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, ώστε να επιλύσουμε καίρια ζητήματα που απασχολούν την Αθωνική Πολιτεία».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποδοχή του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων