Επικαιρότητα
19 Μαΐου, 2024

Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Κοζάνη

Διαδώστε:

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στις 353 χιλιάδες αδικοχαμένες ψυχές του Ποντιακού Ελληνισμού που ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες από τους Νεότουρκους.

Μετά τη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην κεντρική πλατεία, και κατάθεση στεφάνων, ενώ ομιλία πραγματοποίησε η φιλόλογος, Κυριακή Μαυροφυλλίδου, παρουσιάζοντας τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, σύμφωνα με την ertnews.

Στην κεντρική πλατεία βρέθηκαν σήμερα πολιτικές και πολιτειακές αρχές, μαθητές των σχολείων του Δήμου Κοζάνης και εκπρόσωποι των 20 ποντιακών Σωματείων του Εύξεινου κύκλου με τα λάβαρα και τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που πραγματοποιούν, με αφορμή τη μέρα μνήμης, τα ποντιακά σωματεία του Δήμου Κοζάνης ολοκληρώνονται αύριο το απόγευμα.

Πηγή: ertnews

Διαδώστε: