30/03/2020 30/03/2020 Περί τα μέσα Μαΐου αναμένεται να αρχίσει να μελετάται το ενδεχόμενο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, που έχουν ληφθεί ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19. Σύμφωνα με πληροφορίες, και όπως προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θεωρείται καθοριστικό, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για οιαδήποτε χαλάρωση, αποτελεί η αυστηρή...
30 Μαρτίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2020 - 8:16

Η ημερομηνία “ορόσημο” για την άρση των μέτρων

Διαδώστε:
Η ημερομηνία “ορόσημο” για την άρση των μέτρων

Περί τα μέσα Μαΐου αναμένεται να αρχίσει να μελετάται το ενδεχόμενο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, που έχουν ληφθεί ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19. Σύμφωνα με πληροφορίες, και όπως προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θεωρείται καθοριστικό, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για οιαδήποτε χαλάρωση, αποτελεί η αυστηρή τήρηση των μέτρων έως τότε.
Στους περιορισμούς αυτούς εντάσσεται και Εκκλησία και μέγα ζητούμενο είναι πλέον, πότε θα μπορέσουν οι πιστοί θα επιστρέψουν τους ναούς.
Από ό,τι όλα δείχνουν μετά το “Μένουμε Σπίτι” η επόμενη εκστρατεία θα είναι το «Πάσχα στο Σπίτι». Μόλις προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να υπάρξει φέτος έξοδος για το Πάσχα: «Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. Η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν και οι χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά κατά την επίσημη ενημέρωση. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα ληφθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα μετακινήσεως για τους “εκδρομείς του Πάσχα”, ο κ. Χαρδαλιάς ήταν κατηγορηματικός: “Υπάρχει θέμα εκδρομέων; Υπάρχει ζήτημα εκδρομέων; Η χώρα είναι σε περιορισμό μετακινήσεων. Σε κάθε περίπτωση όμως κάθε μέτρο είναι πάνω στο τραπέζι. Το λέω από την πρώτη στιγμή. Και αυτό που καλούμε τον κόσμο είναι να παραμένει στο σπίτι του”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων