Επικαιρότητα
25 Οκτωβρίου, 2019

Η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Με την παρουσία χιλιάδων πιστών από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό πραγματοποιήθηκε και φέτος η λιτανεία των ιερών λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη.

Οχήματα του στρατού μετέφεραν τη λάρνακα με τα ιερά λείψανα καθώς και την εικόνα του προστάτη της πόλης, όπως επίσης και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σουμελά που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στον ναό.

 

Πλειάδα αρχιερέων, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και χιλιάδες προσκυνητές λιτανευσαν τις περιπυστες εικονες και τα ιερα λείψανα στους κεντρικους δρομους της πολης με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ενώ στρατιωτικά αεροσκάφη απέδιδαν τιμές πετώντας στον γαλανό ουρανό της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν επισης Τοπικοί σύλλογοι και οργανισμοί, πολιτιστικοί φορείς από την Μακεδονία και την Θράκη, μαθητές και μαθήτριες από διάφορα σχολεία της πολης, μονάχοι και μοναχές της τοπικής εκκλησίας.


Πιστοί μιλώντας στο Πρακτορείο Ορθοδοξία εξέφρασαν την συγκίνηση τους τονιζοντας πως ο Αγιος και πολιούχος της πόλης ειναι προστάτης και συνοδοιπόρος τους σε καθε δύσκολη στιγμή της ζωής τους, ενώ δεν ηταν λίγοι αυτοί που ταξίδεψαν ακομη και απο τις εσχατιες της χώρας για να προσκυνήσουν τον άγιο μυροβλητη Δημήτριο αψηφώντας καθε ταλαιπωρία και δυσκολία

Διαδώστε: