Επικαιρότητα
21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ομάδα Εργασίας του ΠΣΕ για την Παλαιστίνη και το Ισραήλ συνεδρίασε στην Αθήνα

Διαδώστε:

Η ομάδα εργασίας εξελέγη στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΠΣΕ το Νοέμβριο του 2023, μετά από σύσταση της 11ης Συνέλευσης του ΠΣΕ στην Καρλσρούη το 2022, σύμφωνα με την οποία το ΠΣΕ θα πρέπει να εξετάσει αν η λέξη «απαρτχάιντ» είναι κατάλληλη για να περιγράψει το Ισραήλ και αν η πολιτική του ΠΣΕ για την Παλαιστίνη και το Ισραήλ εξακολουθεί να ισχύει.

Η ομάδα εργασίας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) συνεδρίασε στην Αθήνα από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα εργασίας συζήτησε αυτά τα θέματα και έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην τρέχουσα κατάσταση στην Παλαιστίνη. Η ομάδα, με επικεφαλής τους συντονιστές την Δρ Susan Durber, πρόεδρο του ΠΣΕ από την Ευρώπη, και τον Αρχιεπίσκοπο Thabo Makgoba, Νοτιοαφρικανό Αγγλικανό αρχιεπίσκοπο του Κέιπ Τάουν, διατύπωσε προτάσεις σχετικά με την περαιτέρω πορεία στον γενικό γραμματέα του ΠΣΕ, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταφέρει τις προτάσεις αυτές στις δομές διακυβέρνησης του ΠΣΕ.

Η ομάδα εργασίας θα υποβάλει την πρώτη της έκθεση στην εκτελεστική επιτροπή του ΠΣΕ το Νοέμβριο και στη συνέχεια στην κεντρική επιτροπή του ΠΣΕ, όταν το διοικητικό όργανο συνεδριάσει στη Νότια Αφρική.

Η ομάδα εργασίας φιλοξενείται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης.

Πηγή: WCC

Διαδώστε: