Επικαιρότητα
15 Ιουλίου, 2024

Η Πάφος τίμησε τον ρόλο του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Κύπρου

Διαδώστε:

Πενήντα χρόνια από το πραξικόπημα και τη λειτουργία του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Πάφου, το Ίδρυμα Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Νίκου Νικολαϊδη και η οργάνωση Αντιστασιακών Πάφου, οργάνωσαν σήμερα το πρωί εκδήλωση μνήμης και τιμής. Η εκδήλωση άρχισε στις 8:20, ώρα εκδήλωσης του προδοτικού πραξικοπήματος, μπροστά από το κτήριο που λειτούργησε ο Ελεύθερος Ραδιοσταθμός Πάφου.

Τρισάγιο τέλεσε ο Μητροπολίτης Πάφου, Τυχικός, για τους θανόντες συντελεστές του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Πάφου. Ακολούθησε ομιλία από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και συντάκτη εκφωνητή του Ραδιοσταθμού, Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ιδιαίτερα την κομβική σημασία της αντίστασης στην Πάφο και του ρόλου του ελεύθερου ραδιοσταθμού στην διάσωση του Εθνάρχη Μακαρίου και στην ανατροπή των σχεδιασμών των πραξικοπηματιών.

Οι εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και οι πολίτες που παρέστησαν στην τελετή, περιηγήθηκαν ακολούθως στο ιστορικό εργαστήρι του πατέρα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας αείμνηστου Νίκου Νικολαΐδη και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων.

 

Πηγή: philenews.com

Διαδώστε: