Επικαιρότητα
08 Οκτωβρίου, 2020

«Η Παναγιά μαζί μας» απαντά το Καστελλόριζο στην Τουρκία

Διαδώστε:

Με μια επιβλητική βραχογραφία της Παναγίας οι κάτοικοι του Καστελορίζου έδωσαν τη δική τους απάντηση στην πρόσφατη τουρκική προβοκάτσια στο νησί, που έγινε με τη ρίψη κόκκινης μπογιάς στη μεγάλη ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη στο βράχο επάνω από το λιμάνι του νησιού.

Η βραχογραφία, που συνοδεύεται με την ευχή «Η Παναγία μαζί μας», φιλοτεχνήθηκε από τον ζωγράφο Στράτο Μυλωνά από την Ξάνθη με πρωτοβουλία του παπά Γιώργη Μαλτέζου, που είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ιερέας στο Καστελόριζο, αλλά και την υποστήριξη κατοίκων του νησιού που συνέδραμαν στην αγορά υλικών.

Η μορφή της Παναγίας φιλοτεχνήθηκε σε εσοχή ψηλού βράχου κοντά στο αεροδρόμιο, αφήνοντας ευχαριστημένους τους κατοίκους του Καστελορίζου, που, παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζουν να διατηρούν υψηλό το ηθικό τους.

«Ζωγράφισα την Παναγία, ανάμεσα στις σημαίες της Ελλάδας και του Βυζαντίου, για να προστατεύει το Καστελλόριζο και όλη την Ελλάδα από εκεί, το νοτιότερο άκρο της πατρίδας μας», δήλωσε στο protothema.gr ο ζωγράφος Στράτος Μυλωνάς.

Ο παπά Γιώργης, δε, που είχε την ιδέα, είναι γέννημα θρέμμα του Καστελόριζου και διακονεί περισσότερα από 40 χρόνια στο νησί. Για την προσφορά του, μάλιστα, έχει τιμηθεί δύο φορές στο παρελθόν από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Διαδώστε: