Επικαιρότητα
08 Νοεμβρίου, 2023

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της, Αρχάγγελο Μιχαήλ

Διαδώστε:

Τους Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τιμά σήμερα η Πολεμική Αεροπορία. Πριν από 69 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου του 1954 καθιερώθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ως προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας και η γιορτή των Αρχαγγέλων στις 8 Νοεμβρίου ως η επίσημη αεροπορική γιορτή, η οποία τιμάται με μεγαλοπρέπεια σε όλες τις μονάδες.

Στο μήνυμά του για την ημέρα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφέρει: “Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία, για την εορτή του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ!”

Χθες, παραμονή της εορτής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στην ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού για την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Σέρρες, πολιούχο της πόλεως. Νωρίτερα, είχε συνάντηση στο Επισκοπείο με τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο. Ο κ. Δένδιας δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που βρέθηκε στις Σέρρες καθώς εκεί είχε υπηρετήσει ένα μέρος της στρατιωτικής του θητείας.

Δείτε επίσης: 

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών για την εορτή των Πολιούχων Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Διαδώστε: