06/02/2019 06/02/2019 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στη Χάλκη. Οι Ιεράρχες στην Ελλάδα, και κυρίως αυτοί της Εκκλησίας της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και των Νέων Χωρών που υπάγονται στο Φανάρι, αναμένουν τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που τηρήσουν...
06 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2019 - 9:11

Η συνάντηση Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Η συνάντηση Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στη Χάλκη.
Οι Ιεράρχες στην Ελλάδα, και κυρίως αυτοί της Εκκλησίας της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και των Νέων Χωρών που υπάγονται στο Φανάρι, αναμένουν τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που τηρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Να θυμίσουμε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία του για τις προωθούμενες αλλαγές στις σχέσεις εκκλησίας- κράτους.
Και αυτό διαφαίνεται από τις αντιδράσεις του Κλήρου κυρίως από την Κρήτη.
Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει, με αλλαγές κυρίως στις διατυπώσεις των μεταρρυθμίσεων, να πείσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη και να κάμψει τις αντιδράσεις των Κληρικών.
Παρόλα αυτά, κυβερνητικά στελέχη τονίζουν στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ότι το νομοσχέδιο είναι ήδη έτοιμο και θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των ημερών, με κάποιες φραστικές παρεμβάσεις κυρίως σε ότι αφορά το εργασιακό καθεστώς του Κλήρου και της διαχείριση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο κοινοβούλιο έχει εξασφαλίσει μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα της επιτρέψει να προχωρήσει με αυτές τις αλλαγές.
Πάντως, η Εκκλησίας βρίσκεται σε στάση αναμονής ενόψει των εξελίξεων, ωστόσο δεν φέρεται διατεθειμένη να καταθέσει τα όπλα.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να δούμε πρωτοβουλίες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάτι που προσπάθεί να προλάβει η κυβέρνηση με αυτή τη συμβολική επίσκεψη στη Χάλκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων