Επικαιρότητα
14 Απριλίου, 2020

Influencers της Ελλάδος είναι οι Άγιοι και οι πρόγονοι της

Διαδώστε:

“Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόματί μου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη μου”.

Ο Bill Gates είναι ένας κολοσσιαίος μεγαλέμπορος, του οποίου τις καινοτόμες συσκευές χρησιμοποιούμε απάντες στην χώρα μας. Και, πράγματι, ως μεγαλέμπορο, αλλά και ως συνάνθρωπό μας, τον σεβόμαστε απεριόριστα, εφόσον οι συσκευές του μάς παρέχουν το δικαίωμα του μη παραβιάσιμου θεμελιωδών προσωπικών ελευθεριών μας. Ως, όμως, φιλόσοφο, ιδεολόγο, influencer και διαμορφωτή της παγκόσμιας κοινής γνώμης, δεν έχουμε καθόλου πεισθεί για την καταλληλότητα και την υγεία των ιδεών του, τους προσανατολισμούς αυτού του ανθρώπου για τις digital – ψηφιοποιημένες κοινωνίες του μέλλοντος.

Απλούστερα, όπως θα το έλεγε μία αγαθή, ευλογημένη ελληνίδα γιαγιά: «Πώς να σε κρατήσω στο σπίτι μου, παιδί μου, με αυτά τα μπερδεμένα που μού λες; Θα τα βλέπω τα παιδιά μου, με αυτά που μού διδάσκεις;». Και, πόσο, άραγε, ευγενικά, μπορείς να ζητήσεις από κάποιον συνάνθρωπό σου επί της Γης να μην ασχολείται, να μην συλλογίζεται, να μην αναφέρεται καν στην πατρίδα σου; Είναι το ίδιο δύσκολο με το να έλθει κάποιος στο σπίτι σου, ξεκινώντας να ξεστομίζει ιδέες και θεωρίες, οπότε θα πρέπει να σηκωθείς, αργά ή γρήγορα, λέγοντας: «Κύριε, περάστε έξω».

Η πρόσφατη αναφορά του influencer Bill Gates στην Ελλάδα και ο επαινετικός λόγος του δισεκατομμυριούχου για την πρωτοβουλία του ΕΟΤ “Greece From Home” σε πρόσφατη συνέντευξή του, καθώς η είδηση προβάλλεται από μεγάλη μερίδα του ελληνικού τύπου, είναι προφανές ότι για ορισμένους Έλληνες αποτελεί πηγή υπερηφάνειας. Για κάποιους άλλους, πολλούς από εμάς, αποτελεί η πηγή μίας ήρεμης δήλωσης:

Influencers της Ελλάδος είναι Άγιοι και οι πρόγονοι της.

 

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Διαδώστε: