22/01/2021 22/01/2021 Μια επιγραφή 1.500 ετών στα αρχαία ελληνικά, η οποία αναφέρεται στον Ιησού Χριστό ανακαλύφθηκε από την αρχαιολογική σκαπάνη στο Βόρειο Ισραήλ. Σύμφωνα με την Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ η επιγραφή αυτή γράφει “Ιησούς, γεννημένος από την Μαρία” και ακολουθεί ένα κείμενο επτά σειρών, με αναφορές στον Επίσκοπο (Θεο)δόσιο και προτροπή για προσευχή σε όποιον εισέρχεται...
22 Ιανουαρίου, 2021 - 9:01

Ισραήλ: Ελληνική επιγραφή 1.500 ετών για τον Ιησού

Διαδώστε:
Ισραήλ: Ελληνική επιγραφή 1.500 ετών για τον Ιησού

Μια επιγραφή 1.500 ετών στα αρχαία ελληνικά, η οποία αναφέρεται στον Ιησού Χριστό ανακαλύφθηκε από την αρχαιολογική σκαπάνη στο Βόρειο Ισραήλ.
Σύμφωνα με την Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ η επιγραφή αυτή γράφει “Ιησούς, γεννημένος από την Μαρία” και ακολουθεί ένα κείμενο επτά σειρών, με αναφορές στον Επίσκοπο (Θεο)δόσιο και προτροπή για προσευχή σε όποιον εισέρχεται στον χώρο.

Οι Ισραηλινοί αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι η επιγραφή αυτή βρισκόταν πιθανότατα στην είσοδο βυζαντινής εκκλησίας, χτισμένης πιθανότατα κατά την πρώιμη ισλαμική περίοδο.
Η εκκλησία ήρθε στο φως κατά τις υποχρεωτικές ανασκαφές για να περάσει ο νέος δρόμος για την κοιλάδα Jezreel.
Ο δρ Walid Atrash της Εφορίας Αρχαιοτήτων του Ισραήλ δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη απόδειξη για την ύπαρξη βυζαντινής εκκλησίας στο χωριό et-Taiyiba και έρχεται να προστεθεί στα άλλα ευρήματα που πιστοποιούν την παρουσία των χριστιανών στην περιοχή».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων