Επικαιρότητα
05 Σεπτεμβρίου, 2019

ΚΑΪΡΟ: Τελευταίες λεπτομέρειες πριν τα Θυρανοίξια

Διαδώστε:

Τις τελευταίες λεπτομέρειες, πριν τα θυρανοίξια του Κοινοτικού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, παρακολουθεί από κοντά η Προϊσταμένη της Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

Η κ. Σκουφαρίδου βρίσκεται, επί ώρες ολόκληρες, όπως άλλωστε και κατά τη διάρκεια των έργων αποκατάστασης του ναού (που διήρκεσαν σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο) σχεδόν καθημερινά στο εργοτάξιο. Όμως, είχε υπό την εποπτεία της και μια σειρά από άλλα έργα, όπως, την διαφύλαξη των Ιερών Κειμηλίων τη φύλαξη των θρόνων των επισήμων, των χαλιών, την παραγγελία νέων και την ανάδειξη όλων αυτών. Από τα πιο μικρά αντικείμενα έως τα μεγαλύτερα που αφορούν πολυελαίους κτλ.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τις μικροεπισκευές, το γυάλισμα των στασιδιών τη φύτευση καλλωπιστικών φυτών και δέντρων στο προαύλιο, ορισμένες από τις εργασίες που γίνονται πριν τα θυρανοίξια του Ι.Ν που θα γίνουν στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του Ι.Ν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ανέλαβε από κοινού η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου με την μεγάλη ευεργέτιδά της κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΪΡΟΥ ekkairo.org

Διαδώστε: