17/10/2024 17/10/2024 «Κακή Άσκηση Γονικής Μέριμνας» είναι το θέμα της επόμενης εκδήλωσης της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου. Επίσημη καλεσμένη και ομιλήτρια είναι η ομότιμη καθηγήτρια Νομικής Α.Π.Θ. κ. Θεοφανώ Παπαζήση. Η κ. Παπαζήση θα αναφερθεί στο ότι οι ανήλικοι είναι πρόσωπα που χρειάζονται προστασία, η οποία ασκείται από τους γονείς ή...
17 Οκτωβρίου, 2024 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2024 - 11:19

«Κακή Άσκηση Γονικής Μέριμνας» από την Θεοφανώ Παπαζήση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Διαδώστε:
«Κακή Άσκηση Γονικής Μέριμνας» από την Θεοφανώ Παπαζήση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

«Κακή Άσκηση Γονικής Μέριμνας» είναι το θέμα της επόμενης εκδήλωσης της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου. Επίσημη καλεσμένη και ομιλήτρια είναι η ομότιμη καθηγήτρια Νομικής Α.Π.Θ. κ. Θεοφανώ Παπαζήση.

Η κ. Παπαζήση θα αναφερθεί στο ότι οι ανήλικοι είναι πρόσωπα που χρειάζονται προστασία, η οποία ασκείται από τους γονείς ή τρίτα πρόσωπα. Θεσμοί όπως η γονική μέριμνα, η επιμέλεια ή η επιτροπεία υπάρχουν στο νόμο για την προστασία των ανηλίκων για το διάστημα της ανηλικότητας και αφορούν την επιμέλεια του προσώπου, την εκπροσώπησή και την διαχείριση της περιουσίας του.

Η γονική μέριμνα ή η επιμέλεια πρέπει να ασκούνται προς το συμφέρον του ανηλίκου. Το δικαστήριο μπορεί να αφαιρέσει από τους γονείς την γονική μέριμνα ή την επιμέλεια και να την αναθέσει σε τρίτο, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, όταν ασκείται με κακό τρόπο και αντίθετα στο συμφέρον του.

Τρίτος, στον οποίο ανατίθεται η επιμέλεια ή άλλη εξουσία, όταν αφαιρείται από τους γονείς, έχει δικαίωμα και να εκπροσωπεί το τέκνο κατά την άσκηση των εξουσιών του.

Η Εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πιερίας στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) και όπως πάντα η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα ακουστούν Χορωδιακά τραγούδια από την Χορωδία Μικρασιατών Πιερίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Θεοφανώ Παπαζήση

Ομότιμη καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ

Σπουδές: Νομική Σχολή ΑΠΘ Πτυχίο, Μεταπτυχιακά Θεσσαλονίκη/Κολωνία

Μέλος του ΔΣΘ, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω από 1982

Διδασκαλία: Αστικό Δίκαιο, (Οικογενειακό, Κληρονομικό), Ιατρικό, Βιοηθική

Ερασμιακό πρόγραμμα στα γαλλικά: Βιοηθική, Οικογενειακό Δίκαιο

Μεταπτυχιακά: Νομικό Τμήμα: Ιατρική ευθύνη/ Τμήμα Βιολογίας: Βιοηθική

Επιστημονικά ενδιαφέροντα, γυναικείες σπουδές, διακρίσεις, φύλο ως καθοριστικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θρησκευτική ελευθερία

Επισκέπτρια καθηγήτρια σε ΑΕΙ αλλοδαπής: Παρίσι Paris 2, Κρατικό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Αννόβερο, Νομική Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων