15/02/2021 15/02/2021 H κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει τη χώρα, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο ξανά από το απόγευμα της Δευτέρας. Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας άνοιξε σήμερα στις 13:00 και έκλεισε στις 19:00. Όπως διευκρινίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η διακοπή της κυκλοφορίας γίνεται για λόγους ασφαλείας, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, καθώς...
15 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2021 - 22:16

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας

Διαδώστε:
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας

H κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει τη χώρα, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο ξανά από το απόγευμα της Δευτέρας.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας άνοιξε σήμερα στις 13:00 και έκλεισε στις 19:00. Όπως διευκρινίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η διακοπή της κυκλοφορίας γίνεται για λόγους ασφαλείας, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, καθώς ήδη πέφτει πυκνό χιόνι που το έχει «στρώσει» και στον δρόμο από την Κηφισιά και πάνω.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει και για τα δύο ρεύματα, από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι τη Λαμία, έως αύριο τις 19.00, αλλά η κατάσταση θα εκτιμάται από το πρωί κάθε ώρα και θα αξιολογηθεί σε νέα σύσκεψη, στις 11.00.

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική 

Από εχθές Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι αυτή τη στιγμή, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε 245 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Συγκεκριμένα:

172 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων

13 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο

27 για μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση

23 για μεταφορές ατόμων σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν

καθώς και για άλλες περιπτώσεις παροχής βοηθείας.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων της εξελισσόμενης κακοκαιρίας.

“Με δεδομένες τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και θυελλώδεις ανέμους παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Πυροσβεστικό Σώμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων