09/08/2024 09/08/2024 Πιστή στην παράδοση ανελλιπώς έως σήμερα, η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας θα παρουσιαστεί και φέτος στο πάλκο της Σπιανάδας στις 11 Αυγούστου ώρα 9 μ.μ., χαρίζοντας όμορφες μουσικές στιγμές στην καλοκαιρινή συναυλία στο πλαίσιο των εορτασμών για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος το 1716 και την συμβολή Του στην λύση της πολιορκίας...
09 Αυγούστου, 2024 - 16:39
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2024 - 16:23

Κέρκυρα: Συναυλία στο πλαίσιο της ανάμνησης του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος το 1716

Διαδώστε:
Κέρκυρα: Συναυλία στο πλαίσιο της ανάμνησης του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος το 1716

Πιστή στην παράδοση ανελλιπώς έως σήμερα, η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας θα παρουσιαστεί και φέτος στο πάλκο της Σπιανάδας στις 11 Αυγούστου ώρα 9 μ.μ., χαρίζοντας όμορφες μουσικές στιγμές στην καλοκαιρινή συναυλία στο πλαίσιο των εορτασμών για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος το 1716 και την συμβολή Του στην λύση της πολιορκίας της πόλης από τους Οθωμανούς.

Η θεματική του προγράμματος είναι ποικίλη, υπάρχει η παραδοσιακή οπερατική αναφορά, δεν ξεχνά την μαύρη επέτειο των 50 ετών της κατοχής της Μεγαλονήσου, τιμά ανήμερα την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι αλλά και την μνήμη της κερκυραίας Ρένας Βλαχοπούλου που αποδήμησε πριν 20 χρόνια. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μουσικά ακούσματα από την Αμερική που παραπέμπουν στην πρόσφατη παρουσία της Φιλαρμονικής μας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη.

Επίσης το φιλοθέαμον κοινό θα απολαύσει ένα ξεχωριστό εννεαμελές γυναικείο σύνολο κλαρινέτων αλλά και δύο καταξιωμένους νέους soloists στο όργανο του ευφώνιου, τους Σιμόνε Χαίγκερ και Σπύρο Βραδή.

Διευθύνει ο αρχιμουσικός κ. Σπύρος Προσωπάρης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων