17/07/2024 17/07/2024 Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D), εκ μέρους της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, για τη συμπλήρωση 50 χρόνων τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, μετά την σχετική δήλωση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο κ. Μαυρίδης αφού ευχαρίστησε, εκ μέρους των...
17 Ιουλίου, 2024 - 21:36
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2024 - 21:15

Κώστας Μαυρίδης για 50 χρόνια κατοχής της Κύπρου: Η Τουρκία έχει το κλειδί και η ΕΕ το μοχλό

Διαδώστε:
Κώστας Μαυρίδης για 50 χρόνια κατοχής της Κύπρου: Η Τουρκία έχει το κλειδί και η ΕΕ το μοχλό

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D), εκ μέρους της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, για τη συμπλήρωση 50 χρόνων τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, μετά την σχετική δήλωση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο κ. Μαυρίδης αφού ευχαρίστησε, εκ μέρους των Κυπρίων πολιτών, την Πρόεδρο του Ευρ. Κοινοβουλίου για τη δήλωσή της, τόνισε:

«Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και γι’ αυτό το συζητάμε εδώ σήμερα. Φέτος, συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την βάρβαρη εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή πάνω από το ένα τρίτο του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. Η Τουρκία, η οποία παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών με τη συνεχιζόμενη τραγωδία χιλιάδων αγνοουμένων, εκτοπισμένων και εγκλωβισμένων.

Βασική προτεραιότητα της ΕΕ πρέπει να είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η αποκατάσταση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Κυπρίων πολιτών: Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων. Όλοι έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν τις ίδιες ελευθερίες, όπως κάθε άλλος Ευρωπαίος πολίτης.

Όπως πολύ σωστά αναφέρατε κυρία Πρόεδρε, μια διαρκής και βιώσιμη λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και με τις αξίες και το κεκτημένο της ΕΕ. Και η ΕΕ είναι ο καλύτερος εγγυητής για όλους τους Κυπρίους, και κανένας άλλος!»

Καταλήγοντας ο Κύπριος Ευρωβουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η Τουρκία έχει το κλειδί για τη λύση και η ΕΕ το μοχλό για πίεση. Αυτό αναμένουν οι ευρωπαίοι πολίτες της Κύπρου από την ΕΕ και από τον καθένα μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων