Επικαιρότητα
05 Φεβρουαρίου, 2024

Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφυλοφίλων ζευγαριών

Διαδώστε:

Στη μια το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η έναρξη της πρώτης ανάγνωσης του σχεδίου νόμου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», η οποία αφορά τον λεγόμενο “γάμο” των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. 

Οι τιθέμενες διατάξεις θα συζητηθούν ενώπιον τριών επιτροπών: της Διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί στην Ολομέλεια στις 15 Φεβρουαρίου.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε Ιερές Μητροπόλεις και Χριστιανικά Σωματεία διοργάνωσαν εκδηλώσεις προς τιμήν της οικογένειας, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους προς το νομοσχέδιο που ήδη βρίσκεται στη Βουλή. Χθες, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της χώρας διαβάστηκε η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου με τις επίσημες θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το εν λόγο νομοσχέδιο. Οι φωνές από πλευράς Εκκλησίας θα συνεχίσουν να είναι σε υψηλούς τόνους, χωρίς ωστόσο την υπέρβαση των ορίων της ειρηνικής διαμαρτυρίας. Όπως τονίζεται από εκκλησιαστικούς κύκλους, στόχος είναι οι θέσεις της Εκκλησίας να ακουστούν καθαρά, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί από τα επίσημα κείμενα της Ιεράς Συνόδου και σύμφωνα πάντα στο πλαίσιο της εξουσιοδότησης της Ιεραρχίας προς τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις.

Διαβάστε επίσης: Τη Δευτέρα τίθεται προς επεξεργασία στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον “γάμο” ομόφυλων ζευγαριών – Αναγνώσθηκε σε όλους τους Ναούς η σχετική Εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Διαδώστε: