28/04/2020 28/04/2020 Βίντεο στο οποίο πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα διαβάζουν ελληνική λογοτεχνία και στέλνουν το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» παρουσιάζει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας. Στόχος της προσπάθειας όπως σημειώνεται είναι μέσα από την προβολή της οικουμενικότητας και της διαχρονικότητας της ελληνικής λογοτεχνίας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας να συμμετάσχει με το δικό της τρόπο στον κοινό...
28 Απριλίου, 2020 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2020 - 12:49

Ξένοι διπλωμάτες διαβάζουν ελληνική λογοτεχνία

Διαδώστε:
Ξένοι διπλωμάτες διαβάζουν ελληνική λογοτεχνία

Βίντεο στο οποίο πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα διαβάζουν ελληνική λογοτεχνία και στέλνουν το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» παρουσιάζει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας.

Στόχος της προσπάθειας όπως σημειώνεται είναι μέσα από την προβολή της οικουμενικότητας και της διαχρονικότητας της ελληνικής λογοτεχνίας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας να συμμετάσχει με το δικό της τρόπο στον κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19.

Μία πρωτοβουλία που θέλει να στείλει «ένα μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης απέναντι σε αυτή την κοινή απειλή, αλλά και να καταδείξει ότι μπορούμε να κρατήσουμε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές».

Οι πρέσβεις προσπαθούν να διαβάσουν ακόμα και στα ελληνικά με το ΓΓ, Κωνσταντίνο Αλεξανδρή, να τους απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες για την υποστήριξη τους και τον ενθουσιασμό που έδειξαν στην πρόσκληση, προωθώντας έτσι ένα μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

«Όπως είπε και ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας ποιητής μας, ο Οδυσσέας Ελύτης, «η ποίηση αρχίζει από κει που την τελευταία λέξη δεν την έχει ο θάνατος». Ελάτε, λοιπόν, και αφήστε τον εαυτό σας να αντλήσει όσο περισσότερο θάρρος και έμπνευση μπορεί από την ελληνική λογοτεχνία» αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του ο Κ. Αλεξανδρής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων