11/06/2024 11/06/2024 Σε κινητοποίηση έχει τεθεί μεγάλος αριθμός επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης, για να θέσουν υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε ανατολικά της Κοινότητας Γιόλου της επαρχίας Πάφου. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή, ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Πυρσός ενώ στο σημείο βρίσκεται ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξηρά...
11 Ιουνίου, 2024 - 17:06

Κύπρος: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Πάφο – Εκκενώνονται χωριά

Διαδώστε:
Κύπρος: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Πάφο – Εκκενώνονται χωριά

Σε κινητοποίηση έχει τεθεί μεγάλος αριθμός επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης, για να θέσουν υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε ανατολικά της Κοινότητας Γιόλου της επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή, ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Πυρσός ενώ στο σημείο βρίσκεται ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα.

Από την πυρκαγιά κινδυνεύουν διάσπαρτες μεμονωμένες εξοχικές κατοικίες, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά οι κοινότητες Ψάθι, Χούλου και Λεμόνας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί περιφράξεις σπιτιών και κτίσματα σε αγροκτήματα.

Στις προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά συμμετέχει μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων, δυο Ιορδανικά ελικόπτερα, ελικόπτερο της αστυνομίας και ελικόπτερο του τμήματος δασών.

Πηγή: sigmalive.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων