26/08/2020 26/08/2020 Εντείνεται η πολιτική κρίση στη Λευκορωσία. Εν μέσω του δυσμενούς αυτού κλίματος, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας που συνεδρίασε χθες 25 Αυγούστου, έκανε δεκτή την αίτηση παραίτησης του Μητροπολίτη Μινσκ και Ζασλάβλ και Πατριαρχικού Έξαρχου πάσης Λευκορωσίας κ. Παύλου. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, στη θέση του τοποθετείται ο...
26 Αυγούστου, 2020 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2020 - 9:25

Λευκορωσία: Νέος Πατριαρχικός Έξαρχος εν μέσω ταραχών

Διαδώστε:
Λευκορωσία: Νέος Πατριαρχικός Έξαρχος εν μέσω ταραχών

Εντείνεται η πολιτική κρίση στη Λευκορωσία. Εν μέσω του δυσμενούς αυτού κλίματος, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας που συνεδρίασε χθες 25 Αυγούστου, έκανε δεκτή την αίτηση παραίτησης του Μητροπολίτη Μινσκ και Ζασλάβλ και Πατριαρχικού Έξαρχου πάσης Λευκορωσίας κ. Παύλου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, στη θέση του τοποθετείται ο Επίσκοπος Μπορίσοφ κ. Βενιαμίν, ο οποίος θα διατηρήσει προσωρινά και τη διοίκηση της Επισκοπής.
Η Ιερά Σύνοδος στην ανακοίνωσης εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τον Μητροπολίτη Παύλο, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον την Μητρόπολη του Κουμπάν
Παράλληλα, η Ρωσική Εκκλησία εξέφρασε την ποιμαντική της ανησυχία για την κοινωνική σύγκρουση στη Λευκορωσία και ζήτησε τον τερματισμό των συγκρούσεων.

“Οι αρχές της Λευκορωσίας πρέπει να διεξάγουν διεξοδική έρευνα για όλα τα περιστατικά της βίας εναντίον αμάχων και να υποχρεώσουν τους υπευθύνους να λογοδοτήσουν”, ανέφερε η Ιερά Σύνοδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων