17/12/2019 17/12/2019 Όπως κάθε χρόνο τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Διονυσίου στην πόλη του Πύργου. Τη λιτάνευση της εικόνας ακολούθησε πλήθος πιστών, όπως κάθε χρόνο. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου στον Πύργο κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα σε επτανησιακό αρχιτεκτονικό ρυθμό ως μετόχι της Μονής του Αγίου Διονυσίου στις Στροφάδες Νήσους. Βρίσκεται επί...
17 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2019 - 12:11

Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Διονυσίου στον Πύργο (βίντεο)

Διαδώστε:
Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Διονυσίου στον Πύργο (βίντεο)

Όπως κάθε χρόνο τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Διονυσίου στην πόλη του Πύργου. Τη λιτάνευση της εικόνας ακολούθησε πλήθος πιστών, όπως κάθε χρόνο.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου στον Πύργο κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα σε επτανησιακό αρχιτεκτονικό ρυθμό ως μετόχι της Μονής του Αγίου Διονυσίου στις Στροφάδες Νήσους.

Βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, απέναντι από το Διοικητήριο. Η ανέγερσή του οφείλεται στην μεταφορά τού ενός βραχίονα του αγίου από τη Ζάκυνθο στον Πύργο.

Το καμπαναριό του ναού φέρει έντονα στοιχεία μπαρόκ αρχιτεκτονικής και θυμίζει όχι μόνο τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο, αλλά σχεδόν όλους τους ναούς των Επτανήσων.

Δείτε βίντεο από τη Λιτάνευση της εικόνας του Αγ. Διονυσίου στους δρόμους του Πύργου:

Πηγή: imerazante.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων