Επικαιρότητα
21 Ιουλίου, 2020

Μ. Βαρδινογιάννη: “Το βραβείο αυτό ανήκει στον Ελληνικό λαό”

Διαδώστε:

ÅêäÞëùóç óôï Õðïõñãåßï Åîùôåñéêþí ìå áöïñìÞ ôç âñÜâåõóç ôçò ÌáñéÜííáò ÂáñäéíïãéÜííç áðü ôïí Ïñãáíéóìü ÇíùìÝíùí Åèíþí ìå ôï Âñáâåßï Nelson Rolihlahla Mandela Ýôïõò 2020, ôçí Ôñßôç 21 Éïõëßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Εκδήλωση με αφορμή τη βράβευση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη από τον ΟΗΕ με το Βραβείο Νέλσον Μαντέλα έτους 2020 πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Η απονομή του βραβείου Νέλσον Μαντέλα περιποιεί τιμή όχι μόνο στην κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αλλά και στην πατρίδα μας», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας στο χαιρετισμό του ενώ από την πλευρά της η κ. Βαρδινογιάννη τόνισε πως “αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε μένα, ανήκει στην αγαπημένη μας πατρίδα και τον Ελληνικό λαό. Μέσα από αυτήν τη βράβευση δεν τιμήθηκα εγώ προσωπικά, τιμήθηκε η χώρα μου, η Ελλάδα μέσα από 230 χώρες που εκπροσωπούν τα Ηνωμένα Έθνη”.

Η βράβευσή σας αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση από το μεγαλύτερο Διεθνή Οργανισμό του κόσμου των προσπαθειών σας για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του παιδιού, ειδικά των δικαιωμάτων των παιδιών. Του αγώνα για την επιβίωση και την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής τους, του αγώνα κατά της κακοποίησής τους, κατά της εκμετάλλευσής τους. Της συμπαράστασής σας σε παιδιά που πάσχουν από τις πιο σοβαρές νόσους και μάχονται και ελπίζουν για τη ζωή τους. Η απονομή αυτή περιποιεί τιμή όχι μόνο σε εσάς αλλά στην πατρίδα μας. Μέσω των δικών σας δράσεων, αλλά και του ιδρύματός σας, υπηρετούνται οι πανανθρώπινες αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της ύπαρξής μας. Η χαρά για τη βράβευσή σας είναι ακόμη μεγαλύτερη για μας στο Υπουργείο Εξωτερικών, και για εμένα που έχω την τύχη να είμαι επικεφαλής του, καθώς εδώ ελήφθη η απόφαση υποβολής της υποψηφιότητάς σας τον περασμένο Ιανουάριο, στην αρμόδια Επιτροπή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών“, συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

 

Διαδώστε: