07/06/2024 07/06/2024 Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συμμετείχε στην πάνδημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, στην Γιάννουλη Λάρισας, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από τα εγκαίνια του ναού του Αγίου Γεωργίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. «Η Ευρώπη, για...
07 Ιουνίου, 2024 - 10:16

Μάξιμος Χαρακόπουλος από Γιάννουλη Λάρισας: Δεν λησμονούμε τις χριστιανικές αξίες

Διαδώστε:
Μάξιμος Χαρακόπουλος από Γιάννουλη Λάρισας: Δεν λησμονούμε τις χριστιανικές αξίες

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συμμετείχε στην πάνδημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, στην Γιάννουλη Λάρισας, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από τα εγκαίνια του ναού του Αγίου Γεωργίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.

«Η Ευρώπη, για την οποία και καλούμαστε να ψηφίσουμε τους αντιπροσώπους μας την Κυριακή, είναι μια εθελοντική ένωση εθνών, τα οποία έχουν κοινή ευρωπαϊκή συνείδηση. Στόχος όλων είναι αυτή η ένωση να γίνει ακόμη πιο στέρεα και πιο ολοκληρωμένη, χάριν της ασφάλειας και της ευημερίας των λαών της ηπείρου μας. Αυτή, όμως, η διαδικασία, την οποία οραματίστηκαν μεγάλοι ηγέτες με ισχυρή ευρωπαϊκή παιδεία, που εμπερικλείει αυτονόητα την κλασική, καθώς και την χριστιανική γραμματεία, δεν συνεπάγεται την ακύρωση και εξαφάνιση της εθνικής συνείδησης και της πολιτισμικής ταυτότητας του κάθε έθνους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα ως αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης, συνεισφέρει σε αυτήν, πρωτίστως, τα ιδεώδη του πολιτισμού της, που διαμορφώθηκαν στην μακρά ιστορική διαδρομή του ελληνισμού, και την ορθόδοξη παράδοσή της, που είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητάς της. Γι’ αυτό ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι λέμε ναι στην Ευρώπη, επιθυμούμε μια πιο ισχυρή Ενωμένη Ευρώπη, που δεν λησμονεί ότι οι χριστιανικές αξίες την συνδιαμόρφωσαν μαζί με το αρχαιοελληνικό πνεύμα και το ρωμαϊκό δίκαιο. Σε αυτή την Ευρώπη θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων