Επικαιρότητα
19 Μαΐου, 2024

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Η ποντιακή κουζίνα “γέφυρα μνήμης” με τις αλησμόνητες πατρίδες

Διαδώστε:

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση “Οι γεύσεις μας η μνήμη μας”, και όπου οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις της ποντιακής κουζίνας.

«Είναι εξαιρετική η πρωτοβουλία της “ποντιακής κουζίνας”, που γίνεται “γέφυρα μνήμης” με τις αλησμόνητες πατρίδες γι’ αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Με αυτό τον τρόπο οι αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, αλλά μια ζωντανή παρουσία, με τις παραδοσιακές συνταγές των προγόνων μας που ήρθαν ως πρόσφυγες από την γη του Πόντου. Και είναι ιδιαίτερη η χαρά μου, που βλέπω να συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την δράση νέες και νέοι, κάτι που υποδηλώνει ότι η μνήμη είναι ολοζώντανη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο μικρασιατικής καταγωγής βουλευτής και συγγραφέας συνεχάρη τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων «Το Ρόδαφνον» για την όμορφη εκδήλωση παρουσίασης της ποντιακής γαστρονομίας και υπογράμμισε ότι «αυτή η νεανική παρουσία συνιστά και την καλύτερη απόδοση τιμής για την Μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σε αυτές τις εποχές της λησμονιάς του ιστορικού μας παρελθόντος, που αξίες και παραδόσεις αλέθονται από την μηχανή της παγκοσμιοποίησης, εκδηλώσεις όπως αυτή μας δίνουν αισιοδοξία και ελπίδα ότι τίποτε δεν έχει ακόμη χαθεί».

Διαδώστε: