Επικαιρότητα
25 Ιανουαρίου, 2024

Μαρινάκης: Ζήτημα της Εκκλησίας η βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν στις τοπικές κοινωνίες από την στάση την οποία θα τηρήσουν Μητροπολίτες σχετικά με το ζήτημα της νομοθέτησης για τον γάμο ομοφύλων, καθώς και τις αντιδράσεις στην Εκκλησία για το εάν θα βαπτίζονται τα παιδιά, ρωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε την σταθερή θέση της Κυβέρνησης ότι υπάρχει σεβασμός στις θέσεις της Εκκλησίας, καθώς και στον διαχρονικό της ρόλο στην κοινωνία. “Θα εφαρμόσουμε την πολιτική μας με σεβασμό στις απόψεις της Εκκλησίας”, απάντησε.

Ρωτήθηκε επίσης, για τη βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών και τις αντιδράσεις από την Εκκλησία: “Στόχος μας είναι η προστασία των παιδιών. Δεν θέλουμε να υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού, και δεν αναφέρομε στη θέση της Εκκλησίας αλλά στην νομοθετική πρωτοβουλία.  Πάγια άποψή μας είναι η προστασία των πολιτών. Τα ζητήματα αυτά αφορούν την Εκκλησίας. Δεν παρεμβαίνουμε στο έργο της Εκκλησίας.  Δεν θα μας διχάσει το νομοσχέδιο. Με καλή θέληση δεν θα υπάρχει κλίμα διχασμού στην κοινωνία”, απάντησε μεταξύ άλλων.

Διαδώστε: