23/09/2023 23/09/2023 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης, στη Βουλιαγμένη, η κηδεία της Άντζελα Μοϊρα και του αδελφού της Φίλλιπ-Αντώνη Μανδαλιού που έχασαν την ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στην Λιβύη μαζί με τους τρεις ακόμα Έλληνες ένστολους. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου προσήλθε στο τελευταίο αντίο στην Άντζελα – Μόιρα και στον Φιλίπ – Αντώνη Μανδαλιό, οι...
23 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:03
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2023 - 20:08

Με συγκίνηση και παρουσία της ΠτΔ η κηδεία των δύο αδελφών που σκοτώθηκαν στη Λιβύη

Διαδώστε:
Με συγκίνηση και παρουσία της ΠτΔ η κηδεία των δύο αδελφών που σκοτώθηκαν στη Λιβύη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης, στη Βουλιαγμένη, η κηδεία της Άντζελα Μοϊρα και του αδελφού της Φίλλιπ-Αντώνη Μανδαλιού που έχασαν την ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στην Λιβύη μαζί με τους τρεις ακόμα Έλληνες ένστολους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου προσήλθε στο τελευταίο αντίο στην Άντζελα – Μόιρα και στον Φιλίπ – Αντώνη Μανδαλιό, οι οποίοι συμμετείχαν στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη και έχασαν τη ζωή τους, μαζί με άλλα τρία μέλη της, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στο τροχαίο δυστύχημα. Όλοι τους ήταν μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής ομάδας που είχε προορισμό της Ντέρνα, που επλήγη σημαντικά από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel.

Τα δύο παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης, Κανάκη Μανδαλιού, είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν την ελληνική αποστολή ως διερμηνείς.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου, 23 Σεπτεμβρίου, στον ιερό ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, ήταν οι γονείς των δύο αδικοχαμένων νέων, καθώς και ο σύζυγος της Άντζελας.

Με προεδρικό διάταγμα, μετά από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, στα δυο αδέλφια, Άντζελα μόιρα και Φίλιπ-Αντώνιο Μανδαλιό, θα απονεμηθεί μετά θανατον το παράσημο του Μεγαλοσταυρου του τάγματος του φοίνικα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων