24/06/2020 24/06/2020 Στρατιωτικά αγήματα από πολλές χώρες (κυρίως της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) έλαβαν μέρος στην Παρέλαση, που έγινε επάνω στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στο πλαίσιο του εορτασμού της 75ης επετείου της Μεγάλης Νίκης κατά του ναζισμού, στον Β’ Π.Π. Στη μεγάλη παρέλαση της Νίκης, κάθε χρόνο στη Ρωσία παίρνουν μέρος τιμητικά αγήματα χωρών του αντιφασιστικού αγώνα....
24 Ιουνίου, 2020 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2020 - 21:31

Μεγαλοπρεπής η παρέλαση της Νίκης στη Ρωσία

Διαδώστε:
Μεγαλοπρεπής η παρέλαση της Νίκης στη Ρωσία

Στρατιωτικά αγήματα από πολλές χώρες (κυρίως της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) έλαβαν μέρος στην Παρέλαση, που έγινε επάνω στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στο πλαίσιο του εορτασμού της 75ης επετείου της Μεγάλης Νίκης κατά του ναζισμού, στον Β’ Π.Π.

Στη μεγάλη παρέλαση της Νίκης, κάθε χρόνο στη Ρωσία παίρνουν μέρος τιμητικά αγήματα χωρών του αντιφασιστικού αγώνα. Φέτος υπήρχαν αγήματα από εννέα πρώην σοβιετικές χώρες: τη Λευκορωσία, τη Μολδοβία, την Αρμενία, το Αζερμπαιτζάν, το Τουρκμενιστάν, το Κιργκιστάν, το Τατζικιστάν, το Καζαχστάν και το Ουζμπεκιστάν, αλλά και ένα κινεζικό, ένα ινδικό κι ένα μογγολικό!

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι «η νίκη ήταν όλων των λαών της Σοβιετικής Ένωσης»!», ενώ πρόσθεσε: «Κάτι… έρχεται! Γι’ αυτό βιάζονται οι «ιστορικοί» καλικάντζαροι να βρωμίσουν την ιστορία του πολέμου με… χολιγουντιανά σενάρια περί «ευθυνών» και «νικητών»!».

Σημειώνεται ότι όταν παρήλαυνε το άγημα από τη Σερβία ο εκφωνητής έλεγε: «Οι Σέρβοι πρώτοι ξεσήκωσαν αντάρτικο κατά των κατακτητών! Γι’ αυτό σήμερα είχαν την τιμητική τους στην παρέλαση της κόκκινης πλατείας».

Παρακολουθήστε σχετικό βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφίες: 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων