Επικαιρότητα
13 Ιουνίου, 2024

Melisma Ensemble: Πρόσκληση σε Αυστραλούς συνθέτες βυζαντινής μουσικής για μια πρωτοποριακή συναυλία

Διαδώστε:

Το μουσικό σχήμα Melisma Ensemble ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης μιας συναυλίας με έργα Αυστραλών συνθετών βυζαντινής μουσικής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – πρόσκληση του Διευθυντή της, κ. Δημητρίου Κουμπαρούλη:

«Το Melisma Ensemble βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διοργανώσει μια συναυλία βυζαντινής ψαλμωδίας, παρουσιάζοντας τα έργα Αυστραλών συνθετών βυζαντινής ψαλμωδίας. Πρόκειται για μια ευκαιρία να εορτάσουμε τη βυζαντινή μουσική ως ζωντανή παράδοση στους Αντίποδες.

Θα θέλαμε να απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους να υποβάλουν συνθέσεις προς εξέταση και να συμμετάσχουν ως ψάλτες στη συναυλία, η οποία είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025.

Οι συνθέσεις πρέπει να είναι τα πρωτότυπα έργα σας στο παραδοσιακό μονοφωνικό βυζαντινό ύφος, γραμμένα σε βυζαντινή σημειογραφία. Επιλέξιμες είναι τόσο οι εκκλησιαστικές όσο και οι κοσμικές συνθέσεις (δημοτικά/έντεχνα τραγούδια). Εάν διαθέτετε συνθέσεις άλλων Αυστραλών συνθετών, είστε ευπρόσδεκτοι να τις υποβάλετε, με την επιφύλαξη της γραπτής συγκατάθεσής τους, όπου χρειάζεται. Η υποβολή συνθέσεων θα δίνει το δικαίωμα στο Melisma Ensemble να τις δημοσιεύσει ως ηχογραφήσεις ή μουσικές παρτιτούρες ή και τα δύο, με πλήρη αναγνώριση του δημιουργού και καμία άλλη προσδοκία, οικονομική ή άλλου είδους.

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε τις συνθέσεις σας σε μορφή PDF, μαζί με τις δηλώσεις ενδιαφέροντός σας για συμμετοχή, στο melismaensemble@gmail.com. Για ενημερώσεις, ακολουθήστε μας στο @melismaensemble στα κοινωνικά δίκτυα και στον ιστότοπό μας melismaensemble.com.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2024.

Ανυπομονούμε να ακούσουμε νέα σας και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε με τυχόν ερωτήσεις.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Κουμπαρούλης

Διευθυντής Melisma Ensemble»

Διαδώστε: