27/03/2019 27/03/2019 Ανεβάζει τη ρητορική του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν , ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 31ης Μαρτίου. Λίγα 24ωρα μετά τη συνέντευξή του στη οποία δήλωσε ότι θα μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και θα της αλλάξει όνομα, επανέρχεται στο θέμα, μιλώντας σε προεκλογική συνάντηση στην Τραπεζούντα: “Πρόσφατα μου έθεσαν ένα ερώτημα στην τηλεόραση: Όσον...
27 Μαρτίου, 2019 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2019 - 11:58

Μετά την Αγιά Σοφιά “καταργεί” και το «Εις την Πόλιν» (βίντεο)

Διαδώστε:
Μετά την Αγιά Σοφιά “καταργεί” και το «Εις την Πόλιν» (βίντεο)

Ανεβάζει τη ρητορική του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν , ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 31ης Μαρτίου.

Λίγα 24ωρα μετά τη συνέντευξή του στη οποία δήλωσε ότι θα μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και θα της αλλάξει όνομα, επανέρχεται στο θέμα, μιλώντας σε προεκλογική συνάντηση στην Τραπεζούντα:

“Πρόσφατα μου έθεσαν ένα ερώτημα στην τηλεόραση: Όσον αφορά στην Αγιά Σοφιά, θα πρέπει να εξακολουθούν να πληρώνουν; Κι έτσι τους είπα όχι. Μπορούμε να κάνουμε την είσοδο στην Αγιά Σοφία δωρεάν. Και τι σημαίνει αυτό; Όχι μόνο να την κάνουμε δωρεάν, αλλά μετά τις εκλογές θα καταργήσουμε τον όρο «μουσείο» και θα κάνουμε την Αγιά Σοφία τζαμί υποστήριξε και προχώρησε ακόμα παραπέρα,λέγοντας ότι θα καταργήσει και το… Ιστανμπούλ για την Κωνσταντινούπολη , καθώς αποτελεί παραφθορά της ελληνικής φράσης «Εις την Πόλιν» (η τουρκική γλώσσα είναι συγκολλητική).

«Δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει Κωνσταντινούπολη… Το όνομα αυτής της περιοχής είναι “Ισλάμ μπολ” (σ.σ άφθονο Ισλάμ)»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων