Επικαιρότητα
23 Απριλίου, 2022

Μήνυμα Πρωθυπουργού Αυστραλίας για το Πάσχα

Διαδώστε:

Τις ευχές τους προς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πάσχα, απευθύνει ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, κ. Σκοτ Μόρισον.

«Το νόημα του Πάσχα βρίσκεται σε δύο λέξεις: Χριστός Ανέστη!», σημειώνει στο μήνυμά του και επισημαίνει: «Είναι η ημέρα που το φως θριάμβευσε επί του σκότους και που οι Χριστιανοί μπορούν να διακηρύξουν: “Που είναι, θάνατε, το κεντρί σου; Άδη, που είναι η νίκη σου;” (Α Κορ. 15,55). Όπως οι απανταχού Χριστιανοί, βλέπω την αγάπη να εκφράζεται στον Σταυρό του Γολγοθά και την ελπίδα να εκφράζεται στον άδειο τάφο. Αυτή είναι η πίστη που μοιραζόμαστε».

Ο κ. Μόρισον σημειώνει επίσης ότι φέτος το Πάσχα θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενο, «καθώς οι Χριστιανοί όλων των δογμάτων εκφράζουν ευχαριστίες με ανοιχτές εκκλησίες και γεμάτα στασίδια αυτή την ιερότερη ημέρα». «Μπορούμε πάλι να ψάλουμε τα χαρμόσυνα άσματα της πίστης μας», προσθέτει, για να επισημάνει πως «Αυτό το Πάσχα είναι μια μέρα χαράς – και μια μέρα όπου ευχαριστούμε για όλες τις ευλογίες σε μας».

«Είθε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε όλη την Αυστραλία να βιώσουν την παρουσία και την ειρήνη του Αναστημένου Χριστού αυτή την Κυριακή της Ανάστασης», καταλήγει το μήνυμα του Αυστραλού Πρωθυπουργού.

 

Πηγή: Vema

 

Διαδώστε: