09/02/2020 09/02/2020 H μητέρα του διάσημου Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς, Ντιγιάνα Τζόκοβιτς, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της για τον γιο της και αναφέρθηκε στην εμπειρία της επίσκεψης της οικογένειας Τζόκοβιτς στον Μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας κυρό Παύλο την περίοδο που αυτός νοσηλευόταν σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου.   Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   Πριν από μια...
09 Φεβρουαρίου, 2020 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2020 - 16:32

Μητέρα διάσημου τενίστα αποκαλύπτει το Ορθόδοξο “φυλαχτό” του

Διαδώστε:
Μητέρα διάσημου τενίστα αποκαλύπτει το Ορθόδοξο “φυλαχτό” του

H μητέρα του διάσημου Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς, Ντιγιάνα Τζόκοβιτς, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της για τον γιο της και αναφέρθηκε στην εμπειρία της επίσκεψης της οικογένειας Τζόκοβιτς στον Μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας κυρό Παύλο την περίοδο που αυτός νοσηλευόταν σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Πριν από μια εβδομάδα, κατέκτησε για 8η φορά στην καριέρα του, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα τουρνουά τένις στον κόσμο, το Αυστραλιανό Όπεν στην Μελβούρνη, το οποίο συγκεντρώνει εκατομμύρια βλέμματα κάθε χρόνο, επικρατώντας στον τελικό επί του Αυστριακού Ντόμινικ Τιμ και πρόσθεσε έναν τίτλο ακόμα στην ήδη πλούσια συλλογή του. Θεωρείται από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών και αποτελεί πρότυπο για πολλούς νέους αθλητές.

Αλλά πάνω απ’ όλα αυτά, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο ίδιος:

“ο σημαντικότερος τίτλος της ζωής μου είναι αυτός που έλαβα τον Απρίλιο του 2011, παίρνοντας το Παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα, ιδρυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, από τον Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ.κ. Ειρηναίο.”

 

Πρόκειται για τον Σέρβο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες του σύγχρονου παγκόσμιου αθλητισμού, αλλά παράλληλα είναι μια προσωπικότητα πρότυπο για ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο.

H μητέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς, Ντιγιάνα Τζόκοβιτς, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της στον σερβικό ιστότοπο “sportklub.rs” για τον γιο της και αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες από την ζωή και την καριέρα του. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επίσκεψη της οικογένειας Τζόκοβιτς στον Μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας κυρό Παύλο την περίοδο που αυτός νοσηλευόταν σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

“Ο Νόβακ έχει πάντα ένα σταυρό μαζί του, ένα δώρο από την Μονή Χιλανδαρίου, τον οποίο φοράει ως φυλαχτό του – είναι πιστός. Επίσης, θυμάμαι όταν επισκεφτήκαμε οικογενειακώς τον Πατριάρχη Παύλο ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο. Κοιμόταν ελαφρά. Ένας διάκονος που ήταν εκεί μαζί με τον Πατριάρχη, μας είπε να βγούμε έξω και καθώς βγαίναμε, ο Πατριάρχης Παύλος άνοιξε τα μάτια του που ήταν γαλανά, κοίταξε τον Νόβακ και του έδωσε μια ευλογία που σήμαινε πολλά για εμάς. Ήταν ένα δώρο από τον Θεό το οποίο ο Νόβακ δεν θα το ξεχάσει ποτέ.”, δήλωσε η Ντιγιάνα Τζόκοβιτς.

 

Ο Σέρβος τενίστας είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ο Μακαριστός αποτελούσε πρότυπο για τον ίδιο και αντλούσε από αυτόν την δύναμη ώστε να είναι ο ίδιος ταπεινός και ανοιχτός σε όλους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την ίδια ημέρα που εκοιμήθη ο Μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας κυρός Παύλος στις 15 Νοεμβρίου 2009, ο Τζόκοβιτς κατέκτησε το Masters του Παρισιού, ένα εκ των κορυφαίων τουρνουά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο τενίστας που θέλει να σώσει ένα παρεκκλήσι στη Νίκαια

Η προσευχή του Τζόκοβιτς πριν από το Ρολάν Γκαρός

Η Ορθοδοξία στο Γουίμπλεντον

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων