Επικαιρότητα
22 Μαρτίου, 2019

Μητρ. Ονούφριος: Αυτό το μονοπάτι δεν οδηγεί στην ενότητα

Διαδώστε:

Συνάντηση  με τους εκπροσώπους του Ουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων είχε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μητροπολίτης Κιέβου, Ονούφριος της Ουκρανικής Εκκλησίας που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στον κ. Ποροσένκο για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανική Εκκλησία.

“Είμαι βέβαιος ότι όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία μας τώρα,  δεν είναι το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε, σίγουρα δεν είναι ένα μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην ενότητα” δήλωσε ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Ο Μητροπολίτης επίσης αμφισβήτησε ότι 450 ενορίες της έχουν ενταχθεί πλέον στην αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

“Ως Πρόεδρος, ως εγγυητής των συνταγματικών δικαιωμάτων στην χώρα, θα πράξω τα μέγιστα προκειμένου να προστατεύσω τη θρησκευτική ελευθερία στην Ουκρανία. Το ζήτημα της θρησκευτικής ελευθερίας πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο κοινής δράσης”, τόνισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι “βία δεν μπορεί ποτέ να είναι μια μέθοδος επίλυσης προβλημάτων”.

 

Διαδώστε: