Επικαιρότητα
12 Μαΐου, 2024

Ναύπλιο: Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος έψαλε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου

Διαδώστε:

_cuva

Στο Ναύπλιο ανήμερα της εορτής του Αποστόλου Θωμά, βρέθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιεροψαλτών Ελλάδος Κωνσταντίνος Πολίτης στο πλαίσιο του προσυνεδρίου Ψαλτικής 2024 , των ιεροψαλτών Ελλάδος ,που θα γίνει στην πόλη του Ναυπλίου το τριήμερο 28 -30 Μαΐου 2024. Ο κ. Πολίτης έψαλε στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο ,τον πρώτο Μητροπολιτικό ιερό ναό στην Ελλάδα ,μαζί με τον πρωτοψάλτη και πρόεδρο του συνδέσμου ιεροψαλτών Αργολίδας Δημήτριο Καρκαλάτο ,κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας.

Το ιεροψαλτικό συνέδριο στο Ναύπλιο τελεί υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Αργολίδας και του Δήμου Ναυπλιέων και γίνεται με την συνεργασία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.)

Η διεξαγωγή και η πραγματοποίηση του συνεδρίου θα λάβει χώρα το τριήμερο 28 έως 30 Μαΐου 2024. Το παρόν συνέδριο προτάσσει την αναζήτηση, εμβάθυνση, επιστημονική έρευνα και μουσικολογική προσέγγιση θεμάτων που εδράζονται στην ιστορία, ερμηνεία, θεωρία και διδακτική της ψαλτικής επιστήμης και τέχνης.

Η κορύφωση του τριήμερου Συνεδρίου αποτελεί η βράβευση του Μουσικοδιδάσκαλου της Βυζαντινής Μουσικής Άρχοντα πρωτοψάλτη Αστέριο Δερβελή από τη Θεσσαλονίκη ,μία εκδήλωση που θα γίνει στις 30 Μαΐου 2024 στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Διαδώστε: