Επικαιρότητα
18 Ιουλίου, 2024

Νικολακόπουλος: Σημαντικός ο ρόλος και η προσφορά της Εκκλησίας στην επανένταξη των κρατουμένων

Διαδώστε:

Στο σημαντικό ρόλο και το έργο προσφοράς της Εκκλησίας, στην επανένταξη των κρατουμένων στάθηκε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη  στo κλειστό σωφρονιστικό κατάστημα «Κρήτη 1» όπου μετέβη μαζί με τη Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του 16-17 Ιουλίου) σε Χανιά και Ρέθυμνο. 

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε πλήρως για τη λειτουργία του καταστήματος, τα μέτρα εποπτείας και ασφάλειας, καθώς και για τις συνθήκες εργασίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων και κράτησης των 650 ποινικών κρατουμένων.

Ο υφυπουργός είχε εκτενή συζήτηση με τον εφημέριο του Ιερού Ναού του καταστήματος, π. Μανόλη Χατζηδάκη, ο οποίος επί 36 χρόνια επικουρεί πνευματικά τα σωφρονιστικά καταστήματα Χανίων. «Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό, στο πλαίσιο της προσπάθειας επανένταξης των κρατουμένων πως είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της θρησκείας. Πιστεύω πως ένας κρατούμενος που μετανιώνει για κάποιες πράξεις που τον οδήγησαν σε εγκλεισμό, ζητάει να μιλήσει με έναν ιερέα, να εξομολογηθεί, να κοινωνήσει και αυτός είναι ένας από τους δρόμους που θέλουμε να δημιουργήσουμε για πνευματική και ψυχική ανάπαυση των κρατουμένων. Για την επανένταξη δεν είναι μόνο η εκπαίδευση, δεν είναι μόνο η καλλιτεχνική δημιουργία, δεν είναι μόνο σωφρονισμός αλλά είναι και η επαφή με το Θεό και για αυτό το λόγο, πάντοτε επιδιώκουμε να υπάρχει παρουσία της εκκλησίας μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα», είπε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Φωτογραφίες: Υπουργείο Προστασία του Πολίτη 

Διαβάστε επίσης: Στον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Διαδώστε: