18/07/2024 18/07/2024 «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). Το DPA σημειώνει πως λίγες ημέρες πριν από την επέτειο των 50 χρόνων από «τη διχοτόμηση της Κύπρου», παρά τις πολλές προσπάθειες διαμεσολάβησης, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα η επανένωση της νήσου, καθώς το...
18 Ιουλίου, 2024 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2024 - 16:36

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Διαδώστε:
Νίκος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Το DPA σημειώνει πως λίγες ημέρες πριν από την επέτειο των 50 χρόνων από «τη διχοτόμηση της Κύπρου», παρά τις πολλές προσπάθειες διαμεσολάβησης, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα η επανένωση της νήσου, καθώς το τελευταίο διάστημα τόσο ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Eρσίν Τατάρ, όσο και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της λύσης δύο κυρίαρχων κρατών, κάτι που απορρίπτουν όχι μόνο η Λευκωσία, αλλά και το Βερολίνο, η Ε.Ε. και ο ΟΗΕ.

«Είμαι ευγνώμων για τη συνδρομή της Γερμανίας», τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στην επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου, Σταϊνμάγιερ, στην Κύπρο τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ πρόσθεσε ότι η εμπειρία της επανένωσης της Γερμανίας είναι πολύτιμη για την Κύπρο, όπως επίσης η συνδρομή του Βερολίνου στη διαμόρφωση μιας θετικής ευρω-τουρκικής ατζέντας είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη προόδου προς την κατεύθυνση της επανένωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων