02/09/2019 02/09/2019 Απέναντι από την παραλία, στην γωνία του δρόμου, βρίσκεται και το εκκλησάκι προς τιμή του Αγίου Μάμα που έχτισε καπετάνιος του οποίου το καΐκι που κουβαλούσε μούστο έπεσε ξαφνική καταιγίδα ανάμεσα σε Σπέτσες και Κόστα, την παραμονή της ημέρας που γιόρταζε ο Άγιος. Εκείνος, όταν σώθηκε, και μη γνωρίζοντας ποιος άγιος τιμόταν, έταξε να κτίσει...
02 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2019 - 16:39

Ο Άγιος Μάμας στις Σπέτσες

Διαδώστε:
Ο Άγιος Μάμας στις Σπέτσες

Απέναντι από την παραλία, στην γωνία του δρόμου, βρίσκεται και το εκκλησάκι προς τιμή του Αγίου Μάμα που έχτισε καπετάνιος του οποίου το καΐκι που κουβαλούσε μούστο έπεσε ξαφνική καταιγίδα ανάμεσα σε Σπέτσες και Κόστα, την παραμονή της ημέρας που γιόρταζε ο Άγιος. Εκείνος, όταν σώθηκε, και μη γνωρίζοντας ποιος άγιος τιμόταν, έταξε να κτίσει εκκλησάκι στον Αγιο που τιμόταν την επόμενη μέρα χρησιμοποιώντας μούστο αντί για νερό.

Kάθε 1η Σεπτεμβρίου, παραμονή της γιορτής του Αγίου, γίνεται εσπερινός.

Μπροστά στην εκκλησία, πάνω στην παραλία, μαζεύονται δεκάδες παιδιά. Έχουν κατασκευάσει αυτοσχέδια καραβάκια, άλλα ξύλινα, άλλα πλαστικά, στολισμένα με σημαίες και λουλούδια. Σ’ αυτά, όταν σουρουπώνει, ανάβουν κεράκια και τα ρίχνουν στη θάλασσα. Το ρεύμα παρασύρει τα σκάφη με τις μικρές φλόγες, κι εξαφανίζονται στ’ανοιχτά, ενώ οι αμαξάδες του νησιού φέρνουν τα άλογά τους με τα αμαξάκια για να αγιασθούν, όπως και όλα τα οικόσιτα ζώα. Είναι προστάτης των οικόσιτων ζώων και κυρίως των μικρών παιδιών.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πολιούχου Περάματος – Αττικής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων