Επικαιρότητα
21 Αυγούστου, 2024

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει μεγάλη δράση για τους τετράποδους φίλους μας στη Πλατεία Συντάγματος

Διαδώστε:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα σκύλου (26/8), διοργανώνειμεγάλη δράση τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και ώρες 10:00 – 13:00, στην Πλατεία Συντάγματος (πλησίον σταθμού Μετρό), με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τις Πρώτες Βοήθειες για σκύλους. Πρόκειται για το πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών για σκύλους που υλοποιεί ο Ε.Ε.Σ. σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών για σκύλους του Τομέα Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ.θα πραγματοποιήσουν δωρεάν επιδείξης Πρώτων Βοηθειών για σκύλους στους πολίτες και παράλληλα θα ενημερώνουν τους πολίτες για τους ενδεδειγμένους τρόπους έγκαιρηςαντίδρασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πρώτες Βοήθειες για τους τετράποδους φίλους μας, είναι απλές ενέργειες που μπορεί και πρέπει να κάνει οποιοσδήποτε με σκοπό την αποκατάσταση των ζωτικών λειτουργιών του σκύλου που κινδυνεύει, τη διαφύλαξη της ζωής του και την αποτροπή της επιδείνωσης της κατάστασής του και τη μείωση του πόνου μέχρι να αναλάβει ο κτηνίατρος.

Οι πολίτες που θέλουν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών για σκύλους του Ε.Ε.Σ. παρακαλούνται όπως αποστείλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος (ονοματεπώνυμο, πόλη και στοιχεία επικοινωνίας) στο samareites@redcross.gr είτε τηλεφωνικά στο 210-5248132.

 

 

 

Διαδώστε: