Επικαιρότητα
13 Αυγούστου, 2024

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πυρόπληκτους της Αττικής

Διαδώστε:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχοντας γίνει ο τελικός αποδέκτης της συγκινητικής ανταπόκρισης του κόσμου προς ενίσχυση των πυρόπληκτων της Βορειοανατολικής Αττικής διένειμε σήμερα 3.000 εμφιαλωμένα μπουκάλια μεταλλικό νερό στις πληγείσες περιοχές.

Ταυτόχρονα, οι εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ε.Ε.Σ. πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου δυστυχώς οι καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα είναι τεράστιες, προσφέροντας τη βοήθεια τους όπου υπάρχει ανάγκη.

Παράλληλα, κλιμάκια του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένα από κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές Κοιν. Πρόνοιας, έχουν μεταβεί στους χώρους υποδοχής των πυρόπληκτων οικογενειών, προκειμένου να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας και Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, εστιάζοντας σε εκείνους που παρουσιάζουν αυξημένη ευαλωτότητα.

Επιπρόσθετη Ψυχολογική Υποστήριξη παρέχεται από τον Ε.Ε.Σ. σε όσους έχουν ανάγκη μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (10205), η οποία λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00.

 

Διαδώστε: