10/08/2024 10/08/2024 Τις τελευταίες ημέρες συνεχής είναι η σεισμική δραστηριότητα στο Άγιον Όρος. Τελευταία σεισμική δόνηση σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (9/8) με το επίκεντρο να είναι έντεκα χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά των Καρυών και το εστιακό βάθος 13,7 χιλιόμετρα. Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης (8/8) μέσα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα σημειώθηκαν δύο σεισμοί 3,5 και 3,7...
10 Αυγούστου, 2024 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2024 - 12:27

Ο Καθηγητής Σεισμολογίας Μανώλης Σκορδίλης για τους συνεχείς σεισμούς στο Άγιον Όρος

Διαδώστε:
Ο Καθηγητής Σεισμολογίας Μανώλης Σκορδίλης για τους συνεχείς σεισμούς στο Άγιον Όρος

Τις τελευταίες ημέρες συνεχής είναι η σεισμική δραστηριότητα στο Άγιον Όρος.

Τελευταία σεισμική δόνηση σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (9/8) με το επίκεντρο να είναι έντεκα χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά των Καρυών και το εστιακό βάθος 13,7 χιλιόμετρα. Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης (8/8) μέσα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα σημειώθηκαν δύο σεισμοί 3,5 και 3,7 Ρίχτερ αντίστοιχα, ενώ την Τετάρτη σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3,7 Ρίχτερ.

Ωστόσο, οι διαδοχικοί σεισμοί προκαλούν ερωτήματα για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

«Από το 2021 δεν έχει εκδηλωθεί κανένας μεγάλος σεισμός στη χώρα», αναφέρει αρχικά μιλώντας theοpinion.gr ο Kαθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης.

«Όσον αφορά του σεισμούς που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στο Άγιο Όρος, υπάρχει συχνή σεισμική δραστηριότητα, ωστόσο – μέχρι στιγμής- δεν μας ανησυχεί. Από τα στατιστικά και ιστορικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας στην περιοχή δεν έχει σημειωθεί κανένας μεγάλος σεισμός», συμπληρώνει ο κ. Σκορδίλης.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Σεισμολογίας του ΑΠΘ, το πιθανότερο σενάριο για τους επαναλαμβανόμενους σεισμούς η διέγερση τοπικού ρήγματος στη περιοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων