29/01/2019 29/01/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος περιπλανιέται με την κάμερα στην Τραπεζούντα. Παρακολουθείστε ένα σπάνιο αφιέρωμα στο διαμάντι της “Μαύρης Θάλασσας”, και  θαυμάστε το Ναό της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας με τα μοναδικά ψηφιδωτά! Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος διακόνησε στο Εκκλησιαστικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ως Κατηχητής, στέλεχος των Κατασκηνώσεων, συνεργάτης του Γραφείου Νεότητος, και...
29 Ιανουαρίου, 2019 - 10:46

Ο Μητρ. Σιγκαπούρης μας ταξιδεύει στην Τραπεζούντα

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Σιγκαπούρης μας ταξιδεύει στην Τραπεζούντα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος περιπλανιέται με την κάμερα στην Τραπεζούντα. Παρακολουθείστε ένα σπάνιο αφιέρωμα στο διαμάντι της “Μαύρης Θάλασσας”, και  θαυμάστε το Ναό της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας με τα μοναδικά ψηφιδωτά!

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος διακόνησε στο Εκκλησιαστικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ως Κατηχητής, στέλεχος των Κατασκηνώσεων, συνεργάτης του Γραφείου Νεότητος, και ως μέλος αντιπροσωπειών σε συνέδρια νεότητος. Χειροτονήθηκε Διάκονος, την 25η Ιανουαρίου 2003 και Πρεσβύτερος, την 26η Ιανουαρίου 2003. Την 19η Ιουλίου 2003 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Από το 1998, περιοδικά μετέβαινε στην ιεραποστολική Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ ως εθελοντής και συνεργάτης, ενώ μετά τήν χειροτονία του, διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και από τον Μάρτιο του έτους 2005 έως και τον Οκτώβριο του 2011, ως Πρωτοσύγκελλος.

Κατά την περίοδο του φονικού και καταστροφικού τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ἀσία, (Δεκέμβριο 2004) διοργάνωσε προγράμματα ηθικής και υλικής υποστηρίξεως των θυμάτων, διανομής ανθρωπιστικής βοηθείας, και ανοικοδομήσης κλινικών και σχολείων στην Ταϋλάνδη και στο νησί Νίας στην Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Την 3ην Νοεμβρίου 2011, εξελέγη από την Αγία και Ιερά Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου πρώτος Μητροπολίτης της νεοσυσταθείσης Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης, και χειροτονήθηκε Επίσκοπος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο τήν 21η Νοεμβρίου 2011. Την 12η Φεβρουαρίου 2012 ενθρονίσθηκε στην Σιγκαπούρη.

Ομιλεί και γράφει την Αγγλική γλώσσα. Έχει γνώσεις ιταλικών, γαλλικών και εβραϊκών. Επίσης, γνωρίζει την νοηματική γλώσσα και τη γλώσσα των τυφλών (σύστημα Μπράϊγ).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων