Επικαιρότητα
07 Μαΐου, 2023

Ο Μητσοτάκης προσκύνησε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών

Διαδώστε:

Αρκετά είναι τα δημόσια πρόσωπα που έχουν επισκεφθεί τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Μεταξύ αυτών και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα και τα παιδιά τους Κωνσταντίνο και Δάφνη, προσκύνησε το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαΐου την Ιερά Εικόνα που κομίστηκε την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα από το Άγιον Όρος και έχει προσελκύσει χιλιάδες πιστούς.

Νωρίτερα το πρωί ο Μακαριώτος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και Ρωγών κ. Φιλόθεος. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης.

Παρέστησαν, η Διοίκηση του Αγίου Όρους, Υπουργοί, Βουλευτές, τοπικές αρχές.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» -από τον ναό του Πρωτάτου στο Άγιο Όρος– θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών μέχρι τις 15 Μαΐου.

 

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Διαδώστε: