Επικαιρότητα
05 Οκτωβρίου, 2024

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων για την προσφορά των ιεροψαλτών στη διάδοση της εκκλησιαστικής μουσικής

Διαδώστε:

Στον πάνσεπτο και μεγαλοπρεπή Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων, τελέσθηκε σήμερα ο Όρθρος του Σαββάτου και η Θεία Λειτουργία από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Λάμπρο Κολώνα.

Πλήθος Ιεροψαλτών αλλά και κόσμου προσήλθε στον Ιερό Ναό συμμετέχοντας στη Θεία Λειτουργία. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λάππας, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων κ. Δημήτριος Μήτραινας και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Αθανάσιος Φαλτάκας. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε για πρώτη φορά ιερό μνημόσυνο εις μνήμην πάντων των ιεροψαλτών των διακονησάντων στα ιερά αναλόγια του Ν. Τρικαλων.

Κατά το μνημόσυνο σε σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος Αθανάσιος Γ. Δημητρίου αναφέρθηκε στην προσφορά των ιεροψαλτών για τη διάδοση της πατρώας εκκλησιαστικής μουσικής αλλά και στη διάσωση της γλώσσας και του πολιτισμού μας. Ευχόμαστε η μνήμη πάντων των κοιμηθέντων ιεροψαλτών να είναι αιωνία και ο Χριστός να τους αποδώσει τον στέφανο της δικαιοσύνης που τους ανήκει.

 

Διαδώστε: